Shirely's Pearls
Vis in het dieet
Steeds meer mensen zijn tegenwoordig bewust bezig met gezondheid en voeding. Diëten zoals het Vastendieet, Cambridge dieet, Superfoods en het Oerdieet zijn nu niet voor niets de trend. Ook daarom adviseert het Voedingscentrum minimaal tweemaal per week vis op het menu te zetten. Vis zit boordevol eiwitten, vitaminen en mineralen. Vishandel Snoek juicht deze initiatieven van harte toe en houdt haar producten daarom bewust laag in zout en vet.

Voor een land dat aan zee ligt eten wij Nederlanders maar weinig vis: gemiddeld 70 gram per week
Dit komt overeen met eens in de 2 weken een stukje vis. En dat terwijl vis onmisbare voedingsstoffen bevat en meestal weinig calorieën. Dus doe je figuur en je gezondheid een plezier en zet wat vaker vis op tafel. De Gezondheidsraad adviseert om één keer per week vis te eten. Vis levert onder meer B-vitamines en mineralen en goed verteerbaar eiwit. Vis eten is vooral belangrijk vanwege de visvetzuren. Deze helpen hart- en bloedvaten gezond te houden. Ook zijn ze belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen en het concentratievermogen. In veel diëten staat regelmatig vis op het menu, omdat het voedzaam en gezond is en maar weinig vet bevat ten opzichte van vlees.: