Gebakken Schol

Schol gebakkenGebakken schol (basis recept)

U kunt de schol zelf ontkoppen en ontvinnen, maar u kunt dat ook laten doen in de winkel. Goed afspoelen met water onder de stromende kraan. Dep nu de vissen droog met keukenpapier en smeer ze in met aan beide zijden royaal peper en zout. Neem een geklutst ei, doe dat in een diep bord en doe in een ander diep bord een kleine hoeveelheid bloem en paneermeel of broodkruim. Haal eerst de schollen door het ei en dan door de bloem/paneer. Herhaal dit met de andere kant van de vis.

Neem nu een grote koekenpan en doe daar een klontje roomboter in met een beetje olijfolie. Laat dit goed warm worden en leg de schol in de pan. Begin op de witte zijde. die is iets steviger en houdt de vis tijdens het bakken bij elkaar. Nu ongeveer 5 minuten aan elke kant lekker goudbruin bakken. De vis op het bord leggen, afgarneren met wat gesnipperde peterselie en partjes citroen. Heerlijk. Geef er gekookte (gekarameliseerde) worteltjes bij met aardappelpuree die goed op smaak gebracht is. Drink er een een lekkere frisse koude Riesling of Elzaswijn bij.

Even kijken hoe het moet? Start de video hier.

Eet smakelijk!