Forel uit de oven

Forel Uit OvenIngrediënten voor twee personen

Bereiding: 25 minuten (zie ook de video rechts)ForelUitOvenVideo

2 (schoongemaakte/ panklare) forellen
1 lente-uitje
1 teen knoflook
peper en zout
2 takjes venkelgroen of dille
boter en/of scheutje olijfolie
droge vermout (Noilly Prat)

Hoe maak je forel in folie?

Verwarm de oven voor op 200°C.
Spoel de forellen zorgvuldig af onder de kraan.
Leg 2 grote vellen aluminiumfolie op het werkvlak.
Bestrijk het midden met boter of olie. Snijd het lente-uitje in ringetjes.
Pel de knoflook en snijd in plakjes.
Kruid de binnenkant van de forellen met peper en zout.
Leg in de buikholte een takje dille of venkelgroen en verdeel de lente-ui en knoflook hierover.
Verdeel de boter in vlokken en stop wat flinters in elke forel. Leg de vis op het folie en vouw de zijkanten omhoog.
Besprenkel de forellen met vermout, vouw het folie dicht.
Vouw de pakketjes niet te strak dicht, zodat de lucht uit kan zetten.
Leg ze in de warme oven en laat de vis in 12-15 minuten gaar worden.
Open de pakketjes aan tafel.

Dit recept is erg lekker met boontjes die omgeschud zijn met een klontje boter en wat citroenschil.