Shirely's Pearls
Over ons
Snoek's Volendammer vishandel. Al ruim 75 jaar uw vishandel in de watergraafsmeer.

In de jaren 50 trok Jan Snoek Sr naar de Watergraafsmeer om zijn vis aan de man te brengen. Met een handkar vol verse en gerookte vis trok hij dagelijks met het trammetje richting Amsterdam om langs de deuren te ‘venten’.

Toen hij de gelegenheid kreeg om een viswinkel te beginnen in het nieuw te bouwen "Jeruzalem" (Betondorp) aan het Robert Koch plantsoen zette hij dapper die stap samen met broer Jaap. De twee zonen van Jan Sr (Jan en Kees) kwamen in de goedlopende zaak, verbouwden hem tot een prachtig moderne winkel. Enkele jaren later besloot Kees dat zijn hart toch in de horeca lag. Jan bleek een visboer in hart en nieren en ging door met zijn vrouw Willeke.

Toen alles aan het Robert Koch-plantsoen plat ging was het een moeilijke en ook emotionele stap om weer overnieuw te beginnen in de Helmholtzstraat. De moderne winkel aan de Helmholtzstraat is ondertussen een bron van plezier om in te werken en dagelijks allerlei prachtige verse vis, heerlijke kant en klaar maaltijden, belegde broodjes en gebakken vis te bereiden. Alles natuurlijk dagelijks vers, duurzaam waar mogelijk, en alles ambachtelijk gemaakt in eigen keuken met vers gesneden groenten en kruiden. Mede hierdoor is de winkel in de watergraafsmeer na ruim 65 jaar nog steeds een begrip met ondertussen alweer de 3e generatie werkend in de winkel.

Lees verder over
onze historie.